Doel

Het NSFC stelt zich tot doel het perspectief voor duurzame visserij te verbeteren door middel van het ontwikkelen, introduceren en bewaken van een duurzame standaard voor Noordzee vis (in eerste instantie schol), ter vergroting van het rendement voor de gehele visserijketen.

 
 
Dit project wordt mede gefinancierd door het Europees Visserij Fonds (EVF) en het Ministerie van LNV.
 
 

 

Heerenveen: Zaterdagmiddag kon het winkelend publiek in het centrum van Heerenveen gratis een visje proeven.

(Feannet.nl)

HEERENVEEN - Op het Gemeeteplein stond een stand waar men kon genieten van een overheerlijk vers stukje Schol. De proeverij werd georganiseerd door de gezamenlijke marktkooplieden. Er gingen zaterdag maarliefst 1250 porties schol voor niks over de toonbank. Ook kon het publiek informatiefolders meenemen over het bereiden van vis. De proeverij was een groot succes. Aan het eind van de middag moest de visboer nee verkopen. De scholletjes gingen als warme broodjes over de toonbank.

 

 

Schol promoten: laten proeven

(Visserijnieuws)

URK – Het North Sea Fish Center (NSFC) promoot deze zomer schol op 25 grote markten in Nederland, waaronder vorige week de vier dagen durende markt op de Nijmeegse Vierdaagse (zie foto). De actie is opgezet met de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH), de brancheorganisatie van de markthandelaren. De schol met het NSFC-keurmerk wordt in een aparte stand gepromoot met gratis proeven van gebakken scholfilet en het nodige promotiemateriaal, onder de noemer 100% SCHOL. De ambulante vishandelaren op de betreffende markten worden voorzien van een toolkit met posters, vlaggetjes, display en folders om de campagne te ondersteunen. Er is de CVAH en ook de gemeenten veel aan gelegen om de (week)markten iets extra’s te geven. Noordzeeschol zou daar mooi bij passen. Zowel NSFC en CVAH als de gemeenten dragen financieel bij aan de marktactie. De CVAH monitort het effect van de actie op de scholverkoop, in de week van de actie zelf en in de weken erna.

 

 

 
 • DNA-analyse: Noordzeeschol snel te herkennen

  Noordzeeschol is in het laboratorium snel te herkennen, ook als deze onthuid en gefileerd is en met importvis gemengd is. Aldus het onderzoeksinstituut RIKILT, dat in opdracht van het North Sea Fish Center methoden onderzocht om de authenticiteit van Noordzeevis vast te stellen.

  Lees meer...  
 • Uitnodiging Eindpresentatie DNA project

  Het North Sea Fish Center is drie jaar geleden een project gestart met Rikilt/Imares om methoden te ontwikkelen waarmee de authenticiteit van Noordzeevissoorten kan worden vastgesteld (soort, geografische oorsprong, en indien van toepassing productiewijze). Stichting De Noordzee was ook partner in dit project. De ontwikkeling richtte zich vooral op schol uit de Noordzee en de Atlantische Oceaan, en op goedkopere en minder duurzame vissen zoals schar, bot, yellowfin, rocksole. Daarnaast is ook een vergelijking gemaakt tussen kweek en wildgevangen tarbot.

  Lees meer...  
 • Aangemelde vissers Noordzee Marketingfonds NSFC

  Tot nu toe hebben de volgende aanvoerders zich ingeschreven voor het collectieve Noordzee Marketingfonds waarmee het NSFC een doorstart wil maken:

   

  Lees meer...